Visueel verslag

Visueel verslag

Een visueel verslag, helpt je de informatie beter te onthouden!

We communiceren veel met z’n allen! Woorden, zinnen en verslagen duikelen over elkaar heen. Maar hoe effectief is deze manier van informatie uitwisselen? Wie heeft (of maakt) nog tijd om het allemaal te lezen? Laat staan dat je alles onthoudt!
Dat kan anders! Door te kiezen voor beeldtaal!

De kracht van de beeldtaal

80% van de volwassenen denkt in beelden. Dat is niet zo vreemd want als je wordt geboren, denk je alleen in beelden. Een baby kent nog geen taal. Pas later leert een kind praten en ontdekt dat al die beelden een naam hebben. Het kind leert beeld en woord te koppelen. En zo ga gaat men dingen onthouden.

Door op de werkvloer te tekenen, zorg ik ervoor dat mensen elkaar en de stof beter en sneller begrijpen. Dat is de kracht van beeldtaal!

Hoe werkt zo’n visueel verslag?

Ik kan op verschillende manieren een visueel verslag voor je maken.

  • Jij hebt een verslag dat je graag visueel wilt hebben.
    • Door het met mij over dit verslag te hebben, kijken we samen wat de belangrijkste punten zijn. Zo filteren we de informatie en zorg ik ervoor dat juist die belangrijke punten aan bod komen in het unieke visueel verslag.
    • Dit verslag wordt digitaal door mij gemaakt en afgeleverd in jpg en pdf- kwaliteit. Wanneer je dat wilt kan ik het verslag ook in vector maken (dit houdt in dat je het bestand kunt schalen en net zo groot of klein af kunt (laten) drukken als je wilt)
  • Jullie hebben een bijeenkomst en ik teken live, op een groot vel papier, het visueel verslag.
    • Uiteraard bespreken we de inhoud van de bijeenkomst vooraf met elkaar. 

Mijn missie

Communicatie kan veel effectiever. Door woord en beeld samen te voegen, komt iedereen vlot tot de kern van de boodschap. Ik maak zichtbaar wat er gezegd (of juist niet gezegd) wordt door middel van een visueel verslag!

Wil jij ook effectiever werken? Neem dan nu contact met me op!