BINGO

Platteland BINGO Zo’n leuke platteland BINGO heb je nog nooit gespeeld!

Waarom plattelandsbingo?

Steeds meer mensen recreëren op het platteland. Wandelend en fietsend of in de auto ga je de omgeving verkennen. Maar wat zie je nu eigenlijk? Plattelandsbingo is dus eigenlijk een spannende speurtocht, voor onderweg! Een superleuk spel voor jong en oud!

Hoe ziet het spel eruit?

In elk bingoboekje met daarin stevige bladen in een lijmrand, zitten 6 zomer- en 6 winter-bingokaarten. Per boekje kun je met 2-6 spelers spelen. De tekeningen zijn speels en kleurrijk en het boekje heeft een vrolijke uitstraling. Bij ieder plaatje staat ook een tekst met wat het is. Zo weet je ook direct wat er op het plaatje staat en herken je de mais en de koe op het land. 

Lokaal product

Deze bingo is een leuk lokaal product. Het is bedacht en ontwikkeld door Geertje Enting uit Anderen en Evelien Kamphuis uit Wedde. De tekeningen zijn gemaakt door Esther van der Linden uit Borger.
En de vormgeving was in handen van Janty Heeres uit Rhederveld. Daarna is het gedrukt in Stadskanaal. Het spel wordt op verschillende plaatsen in Groningen en Drenthe verkocht. Uiteraard kun je het door heel Nederland spelen!

Plattelands BINGO bestellen

Wil jij ook zo’n uniek BINGO spel voor maar 7,49 bestellen?

Dat kan via mijn webwinkeltje

Verzenden

Ik verstuur via PostNL de verzendkosten vind je bij de bestelling via mijn webwinkel. 

Liever eerst een kijkje nemen?

De spelregels

Iedere speler heeft zijn eigen bingokaart. Op de bingokaart staan 24 tekeningen van dingen, dieren of activiteiten die je op het platteland veel tegenkomt. De spelers gaan samen, maar met ieder hun eigen bingokaart, op pad. Bijvoorbeeld op de fiets of wandelend. De spelers kruisen de voorwerpen die ze tegenkomen aan op hun bingokaart. De speler die als eerste een volle speelkaart heeft, mag BINGO! roepen en wint.

Elke kaart heeft een bonusvakje, dat krijg je van ons cadeau en mag je direct afstrepen. 

Een paar BINGO weetjes …

  • Wist je dat Bingo al sinds 1530 in Italië wordt gespeeld?
  • En dat het toen nog Buano heette. Het veranderde in BINGO toen een enthousiaste winnaar dat uitriep omdat ze haar kaart vol had. 
  • In Duitsland is er een bingovariant waar je spelenderwijs rekenen en geschiedenis leert. En bij de plattelandsbingo leer je dingen van het platteland herkennen. 
  • En deze is misschien wel heel belangrijk. Wist je dat Bingo-spelers vaak iets bij zich dragen wat geluk brengt? Wie weet werkt voor jou ook het klavertje 4 of je favoriete pen. Welk geluksamulet neem jij mee?
  • En wist je dat je altijd plattelandsbingo kunt spelen? De zomerbingo gaat uit van de periode half mei tot en met half september. De winterbingo loop zo ongeveer van half september tot half mei.

Ik wens je heel veel BINGO speelplezier en natuurlijk ook succes!

En laat je me weten wat je van de Bingo vond?

BINGO Drenthe